K objednávce nad 1250 Kč smažený česnek 50g ZDARMA

Černý česnek: Co to je?

Zní to zvláštně - ČERNÝ česnek - ptáte se, co to je? Jde o klasický česnek (Allium sativum L.), který se nechá uzrát za přesně kontrolované vysoké teploty a vlhkosti. S ohledem na použité technologie zpracování trvá proces většinou déle než 40 dní. Z klasického česneku se stane česnek černý, který obsahuje jiné látky, má odlišnou chuť a vůni. Má mnoho zdravotních účinků. Je to SUPERPOTRAVINA se vším všudy. Pojďme se v tomto seriálu o černém česneku podívat, proč byste ho měli znát, mít ho doma a pravidelně ho používat.

Náš bio černý česnek je původem ze Španělska, kde má dlouhou tradici výroby a prodává se jako běžná surovina do většiny domácností. Jeho chuť je velmi osobitá, řekněme, že jde o nasládlou umami chuť s lehkým podtónem česneku, avšak bez typického zápachu a štiplavé ostrosti. Někteří cítí chuť rozinek, lékořice, pečených švestek, balsamica, ale i vanilky. Stejně jako u vína, tak i u černého česneku, se bude chuť měnit v závislosti na vstupní surovině a procesu výroby. Ideálně si každý udělá svůj názor po ochutnání prvního stroužku černého česneku.

20180602_133136

V procesu výroby nejsou použity žádné další přidané látky. Černý česnek je 100% přírodní (náš je i BIO), vzniká pouze regulací teploty a vlhkosti. Proto se nejedná o česnek fermentovaný, jak uvádí mnohé zdroje - fermentovaný je technicky nesprávné označení kvůli absenci přidaných kvasinek do procesu výroby. Přirozeně se v něm nachází oxid siřičitý a siřičitany v množství vyšším než 10mg/kg. Tyto látky spadají do kategorie alergenní, proto jsou uvedeny i na obalu našeho výrobku. Není se třeba obávat negativního efektu oxidu siřičitého, pokud by nedošlo ke konzumaci v extrémně vysokých dávkách (několik 60g balení naráz). Přirozený oxid siřičitý a siřičitany mají mimo jiné konzervační účinek, působí jako antioxidant a přispívají k ochranně proti plísním a bakteriím.

Seznam by mohl pokračovat dále. Podrobněji se podíváme na zdravotní účinky v některém z dalších dílů seriálu.

Pokud se ptáte, jak černý česnek použít? Je to velmi jednoduché. Náš produkt je praktický a jeho použití je bezpracné. Vyloupané stroužky česneku můžete rovnou přidat do jídla nebo je konzumovat i samotné. My ho máme rádi v salátu, v italské pastě nebo v čerstvém sýru jako dip. Můžete ho dát prakticky všude a vaše jídlo získá chuťově nový rozměr. Na konkrétní recepty a použití se podíváme v jednom z dalších dílů seriálu.

Otázka zní, kde mohu černý česnek koupit? U nás v eshopu a následně v maloobchodech/eshopech u našich obchodních partnerů.

Děkujeme za přečtení článku a neváhejte se na cokoli zeptat.

Za tým Garlio,

Petr


Zapamatujte si

  • Černý česnek je vyroben z klasického česneku bez přidání jakýchkoliv dalších aditiv.

  • Je velmi silným antioxidantem a dále obsahuje celou řadu zdraví prospěšných látek.

  • Jeho použití je jednoduché, dá se konzumovat jak samostatně, tak lze snadno přidat do většiny jídel.