>>AKCE<< Při nákupu nad 1000 Kč dárek zdarma

FAQ

 

Q1: Co to je černý česnek? Jaká je jeho výroba?

Černý česnek vzniká procesem zrání klasického bílého česneku za přesně kontrolované vysoké teploty a vlhkosti zhruba 40 dní. Během tohoto procesu dochází ke změně barvy, obsahu látek, chuti a vůně. Konzumace černého česneku pak přináší mnoho pozitivních efektů na lidské zdraví.

Q2: Proč je černý?

Ke změně barvy česneku dochází během procesu jeho zrání za určité teploty a vlhkosti. Za změnou barvy stojí takzvaná Maillardova reakce – reakce neenzymatického hnědnutí.  Tento proces byl pojmenován podle francouzského přírodovědce Louise Camille Maillarda. Podstatou je, že se aminové sloučeniny, jako jsou aminokyseliny, proteiny a peptidy, teplem přemění na nové sloučeniny, což vede k černé barvě. Maillardovu reakci můžeme spatřit také při karamelizaci cukru či pečení chleba.

Q3: Je černý česnek fermentovaný nebo ne?

Ne. Proces fermentace je totiž podmíněn přidáním kvasinek do procesu výroby. Náš černý česnek vzniká pouze regulací teploty a vlhkosti během procesu zrání, proto se nejedná o česnek fermentovaný. V mnoha zdrojích se lze dočíst, že černý česnek je fermentovaný, ale často se jedná o nesprávnou interpretaci.

Q4: Jakou má černý česnek chuť?

Chutě... hůře se o nich píše a přes článek vám ochutnat bohužel nedáme. Pojďme to ale zkusit a popsat si, jak česnek chutná. Předem říkáme, že nemůžeme víc než doporučit naše bio stroužky a zažít tu chuť sami. Troufáme si říct, že mnoho z vás by zkrátka nepoznalo, že se jedná o česnek. Je to úplně nová chuť a tak odlišná, že ta spojitost s česnekem zkrátka nepřichází na mysl. Jeho chuť je velmi osobitá, řekněme, že jde o nasládlou umami chuť s lehkým podtónem česneku, avšak bez typického zápachu a štiplavé ostrosti. Někteří cítí chuť rozinek, lékořice, pečených švestek, balsamica, ale i vanilky.

Q5: Čím se černý česnek liší od klasického bílého česneku?

Černý česnek se od bílého česneku liší především vzhledem, chutí, vůní a obsahem prospěšných látek. Černý česnek je měkký, mazlavý, zanechává stopu a hezky lepí. Jeho chuť je specifická (viz předchozí bod Q4) a obsah látek s pozitivním efektem na naše zdraví je velmi pestrý. Mezi velké plus černého česneku patří i to, že po jeho konzumaci se nemusíte bát zápachu z úst, který je po bílém česneku běžný.

Q6: Proč je důležitá BIO certifikace?

Bio certifikace je zárukou toho, že při pěstování česneku nebyla použita syntetická hnojiva. Česneky tedy pochází z čisté přírody. Také při zpracování nebylo použito žádných chemických látek a proces zrání česneku je založen na přírodní bázi a je maximálně šetrný k životnímu prostředí.

Q7: Černý česnek a jeho účinky? Jak posiluje naše zdraví?

Konzumace černého česneku má hned několik pozitivních efektů na lidské zdraví, je totiž:

  • Silně antioxidační proti volným radikálům poškozující buňky
  • Protirakovinový (zdroj organické sloučeniny S-Allyl cysteine = SAC)
  • Hepatoprotektivní (ochrana jater)
  • Protizánětlivý
  • Antialergický
  • Zmírňuje dislipidémii (zvýšení HDL v krvi) 
  • Působí proti obězitě
  • Má vliv na paměť a nervový systém
  • Je zdrojem mnoha minerálů: draslík, vápník, sodík, jód, železo, mangan, selen, hořčík, fosfor či zinek
  • Je zdrojem mnoha vitamínů, především vitamínu B6 a C.

Q8: Jak mohu konzumovat černý česnek? Využití černého česneku?

Černý česnek je praktický a jeho použití je bezpracné. Vyloupané stroužky česneku můžete rovnou přidat do jídla nebo je konzumovat i samotné. My ho máme rádi v salátu, v italské pastě nebo k čerstvým sýrům jako dip. Můžete ho dát prakticky všude a vaše jídlo získá chuťově nový rozměr.

Q9: Kolik černého česneku bychom měli konzumovat a kdy?

Konzumace černého česneku není omezena žádným minimem či maximem, stejně tak není stanovena vhodná denní doba konzumace. Avšak doporučujeme konzumovat pravidelně 1-4 česneky denně, aby se projevily zdravotní benefity.

Q10: Kde mohu černý česnek koupit?

Černý česnek můžete zakoupit přímo na našem eshopu www.garlio.cz. Nabízíme Vám balení 60 g za cenu 138 Kč nebo balíček 3x 60 g (celkem tedy 180 g) za zvýhodněnou cenu 399 Kč. Balení 60 gramů obsahuje přibližně 25 stroužků.

Q11: Odkud černý česnek pochází?

Původ černého česneku je přisuzován Taiwanu či Koreji a má několika staletou historii přípravy, kdy se nechával hřát (dozrát) v hliněných džbánech.

Q12: Jak dlouho černý česnek vydrží?

Po zakoupení Vám černý česnek v krabičce vydrží minimálně rok.

Q13: Jak černý česnek skladovat?

Před otevřením krabičky stačí skladovat v suchu a chladu (nemusí být v ledničce, stačí při pokojové teplotě). To samé platí i po otevření, avšak pro jistotu doporučejeme dát do ledničky.

Q14: Lze konzumovat RAW černý česnek?

ANO. Oproti běžnému česneku lze stroužky konzumovat přímo z krabičky a to bez negativního vlivu na Váš dech. Černý česnek je jemnější, lahodnější, sladší a má méně štiplavou chuť než bílý česnek.


koupit_cerny_cesnek

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení