>>AKCE<< Při nákupu nad 1000 Kč dárek zdarma

Dýňová polévka s černým česnekem

Pokud stále přemýšlíte, jak zpracovat letošní úrodu dýní, tuto lahodnou polévku vám můžeme jedině doporučit :)

 

Pro přípravu budete potřebovat:

- 2 cibule nakrájené na jemno
- máslo (či jiné zdravé tuky: ghee, olivový olej, sádlo)
- *1 dýně hokkaido nakrájená na kostičky
- 100 ml smetany na šlehání
- dýňové semínka k opražení
- 2 ks bobkového listu
- lžička curry koření
- sůl + pepř
- pažitka, petržel, koriandr na posypání
- volitelné: výrazný sýr (cheddar či gouda)
stroužky černého česneku

Cibulku osmahneme na másle a přidáme nakrájenou dýni a bobkový list. Chvíli ještě opékáme na másle a pak přilijeme vodu (či vývar). Necháme zhruba 10-15 minut povařit, pak vyndáme bobkové listy a polévku rozmixujeme dohladka. Poté přidáme smetanu, curry koření, sůl a pepř dle chuti. Hotový dýňový krém nalijeme do talíře, přidáme nastrouhaný sýr, opražená dýňová semínka, plátky černého česneku a bylinky na ozdobu, my použili koriandr :)

 

IMG_20190907_183722_184

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení