Zapečené smetanové brambory s černou cibulí

V tomto receptu Vám představíme naši novinku a tou je černá cibule :) Tentokrát ve formě zapečených smetanových brambor, doboru chuť :)

 

Pro přípravu budete potřebovat:
- brambory nakrájené na plátky 
- cibule (bílá, červená) nakrájená na plátky
- smetana (alespoň 30%)
- máslo
- trochu vody
- černou cibuli
-  sůl a pepř
- jeden stroužek bílého česneku

Recept je velmi jednoduchý, do pečící formy (pekáčku) naskládáte do spod nakrájeou cibuli a přidáte trochu másla a trochu vody, aby se nam to nepřipeklo. Poté naskládáte bramborové plátky. Smetanu smícháte se solí, pepřem a vylisovaným česnekem a zalijete tím brambory. Poté ještě dle chuti osolíte, opepříte. Přidat můžete i kuřecí nebo vepřové plátky. Ke konci pečení můžete přidat i sýr. Pečete na 165 stupňů zhruba 50 minut (pokud přidáte maso, pečte déle). Během pečení celý obsah tak 2x promíchejte. Po upečení nakrájejte černou cibuli a předejte na naservírovaný pokrm :) Chuťová kombiace jemných smetanových bramboru s černou cibulí vás jistě překvapí.

IMG_20190714_194859_436