Španělský ptáček s černým česnekem

Vědělijste, že Španělský ptáček, klasické české jídlo, vlastně vůbec nepochází ze Španělska?
Proto jsem se rozhodli, přidat do něj černý česnek. A výsledek? Vyzkoušejte sami podle receptu níže ;)

Také máte rádi tuhle nedělní klasiku? Dobré hovězí maso, váš oblíbený párek, kyselé okurky domácí výroby, kopeček rýže, ... Samo o sobě výborné jídlo. A že už nemůže být lepší? Omyl. Chuť černého česneku skvěle zapadá mezi ostatní chutě této klasiky. Rázem získáváte novou chuťově vylepšenou variaci, která vás bude bavit.
 
Vyzkoušejte sami podle svých receptů, pouze dodejte 1-2 stroužky do každého kusu. Pokud jste ptáčka nikdy nedělali, nabízíme vám recept níže.
 
 
Budete potřebovat:

- stroužky černého česneku
- 4 plátky z hovězí kýty po 150 g

- kvalitní párky
- 100 g špeku nebo slaniny
- vejce uvařené na tvrdo, nebo lépe jako volské oko s narušením žloutku
- 4 nakládané okurky
- 300 g oloupané cibule
- 5 lžic plnotučné hořčice
- 2 lžíce sádla
- pepř
- sůl
- smetana

 
Postup: Naklepané plátky masa osolte, opepřete a pomažte hořčicí. Poté naplňte slaninou, černým česnekem, okurkou, párkem, vajíčkem a svažte potravinářským provázkem. Zprudka opečte na pánvi ze všech stran a poté dejte péct do trouby s nakrájenou cibulí a trochou vody a tuku. Ke konci pečení podlijte trochou smetany.
 
IMG_20191103_140426_691