>>AKCE<< Při nákupu nad 1000 Kč dárek zdarma

Sýrové tousty s černým česnekem

Tentokrát nažhavte Vaše toustovače/sendvičovače.
 
Budete potřebovat:
 
- *oblíbený toustový chléb (kdopak zvládne domácí?)
- máslo na pomaz
- váš oblíbený sýr, my doporučujeme cheddar nebo goudu

- černý česnek stroužky nebo pastu
- nakonec: listový salát

Postup: Jednoduše, jak jste zvyklý, jednu stranu toustu potřeme lehce máslem, posypeme nastrouhaným sýrem nebo vykládáme plátky sýru. V případě stroužků, pokrájíme na plátky a rozendáme na sýr, v případě pasty potřeme druhou půlku toustu. Necháme zapéct, pokud lze rozpojit vložíme listový sálat a je hotovo! Dopřejte si tuto rychlou avšak chuťově výbornou svačinku. (stroužky na fotce jsou jenom pro ilustraci)
 
 
* lepek: tentokrát se podíváme na téma lepku. Obilniny jsou součástí jídelníčku po mnoha tisíciletí. Dříve lidé pěstovali jiné odrůdy (např. kamut), mleli na kameni celá zrna, namáčeli klíčky, fermentovali z kvásku. Dnes pěstujeme hybridní pšenice, technologické mlýny vyrábí perfektní bílý prášek, v podstatě izolát lepku a v obchodě nakupuje chléb bez kvásku a se spousty dalších surovin. Pochopitelně už není chléb, co býval. Ten dnešní proteinu lepku alfa-gliadinu obsahuje mnohonásobně víc než dřív.
Je to problém? Ano, do jisté míry, pro většinu z nás (odhadem 93% lidí). Otevírá nám tenké spoje ve střevě a bourá tak první ochranou hráz našeho evolučně krásného obranného mechanismu. Dávejme tedy pozor na náš příjem lepku, v jaké formě, jak často a jak na něj naše tělo reaguje. Jste perfektně zdraví? Výborně, nemusíte se tolik omezovat, pokud již bojujete s nějakými problémy, tak zvažte konzumaci lepku.
 
unnamed

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení